Fresh Eyes 2020: dé fine-art photo fair om te bezoeken dit weekend (NL)

fotografie header: Bastiaan Woudt 

Gister was de preview-dag van Fresh Eyes 2020; de fine-art fotografiebeurs in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. Fresh Eyes is een initiatief van Roy Kahmann en is vanaf vandaag, 17 september tot en met zondag 20 september te bezoeken binnen een gekozen tijdslot. De première van deze fine-art fotografiebeurs vertoont nieuw werk van bekende namen en onthult oeuvres van opkomende fotografen.

Het is werkelijk een visueel wonderland met de allure van een museum. Ik heb ontzettend genoten van boutique fotografie, de verhalen achter de werken – verteld door de fotografen zelf of de experts die hun vertegenwoordigen op de beurs en de Artibooks boekenmarkt. Daarnaast ging ik heel goed op de vintage prints van iconen als Cindy Crawford, Linda Evangelista, Arnold Schwarzenegger en Andy Warhol. Deze werken worden ook geveild door Haute Auctions. Kijken én kopen dus, bij Fresh Eyes 😉 De fotografiebeurs wordt mede mogelijk gemaakt door GUP Magazine, die deze dagen ook  haar nieuwe editie presenteert – dit geldt ook voor het boek Fresh Eyes 2020. In het boek wordt het werk van 100 aanstormende talenten geëtaleerd.

Het is en blijft een ‘gekke tijd’, zoals velen van ons de coronatijd benoemen. Dit geldt ook voor de wereld van kunst en cultuur. Gelukkig is de beurs ruim op gezet en krijg je een mondkapje bij aankomst.

De fotografiebeurs die alle verwachtingen en beperkingen trotseert

De crisis doet een beroep op creativiteit. De meeste beurzen en tentoonstellingen zijn geannuleerd of uitgesteld tot volgend jaar, waardoor fotografen op wereldwijde schaal een podium wordt ontnomen. De organisaties achter GUP Magazine en Haute Photographie bundelden daarom de krachten voor Fresh Eyes: om ze soelaas te bieden en de afstand tussen talent en toeschouwer te verkleinen. Daarnaast geeft het event ook gehoor aan Amsterdammers die juist nu toe zijn aan een dosis inspiratie en beleving.

Bekende makers en vers talent doen hun werk uit de doeken

Naast premières van gevestigd talent zoals Thomas Vandenberghe en Danielle Kwaaitaal, Justine Tjallinks en Jeroen Hofman is er werk te zien van nieuwkomers Lotte Ekkel, Joep Hijwegen, Chantal Elisabeth Ariëns en Sara Punt. Nu zijn ze nog te bewonderen, straks zijn ze gevlogen: Fresh Eyes biedt de unieke kans om dicht bij legendarische werken en ambitieuze fotografen te komen.

De fotografen worden vertegenwoordigd door deze galeries:
Howard Greenberg Gallery, Kahmann Gallery, Galerie Bart, NL = US Gallery, SmithDavidson Gallery, Francis Boeske Projects, Project 2.0 Gallery, De Brakke Grond & Stieglitz 19 en Galerie Vriend van Bavink.

Tickets & info:

Wanneer? 17-20 september 2020
Waar? De Gashouder, Westergasterrein, Amsterdam
Websitefresheyesphoto.comTickets: online en deurverkoop
tip: koop je ticket op voorhand om eventuele teleurstelling te voorkomen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.